keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Käpypallon askartelua

Pari viikkoa ehti olla jo niin ihanan näköistä ja valoisaa kun oli lunta ja pakkasta! Harmi ettei lumi voi pysyä suorilta ensilumesta kevääseen asti... Joulun aika kuitenkin lähestyy jo, eli eikö olekin jo ihan okei juoda glögiä ja tehdä jouluaskarteluja? :) Viikonloppuna kävin vanhempien luona, oli tosi rentouttava viikonloppu kun leivottiin pipareita ja käytiin mökillä!

Innostuin myös tekemään käpypallon, jota olen jo pidemmän aikaa suunnitellut. Alun perin ajattelin tätä ihan vain jouluprojektina, mutta saa nähdä, innostuisiko näitä askartelemaan jossain muodossa myös hääkoristeiksi.


Tarvikkeet:
♥ Styrox-pallo (jos haluat pelkän käpypallon, kannattaa maalata ruskeaksi)
♥ Koristenauhaa
♥ Käpyjä (jos haluat, käpyjen "päät" voi maalata valkoiseksi)
♥ Kuusenoksia
♥ Koristemarjoja (itse käytin pihlajanmarjoja kun en muistanut ostaa muovisia)
♥ Kuumaliimapistooli
♥ Sakset

Ensimmäisenä styrox-palloon asetellaan nauha:
Ota mieluummin liian reilu kuin liian lyhyt pätkä nauhasta, taita se puoliksi ja tee hevosenhäntäsolmu siten, että yläosaan jää ripustuslenkki. Laita styrox-pallo roikkuvien nauhan päiden väliin ja tee rusetti pallon alapuolelle tiukasti. Tarkista, että rusetti on keskellä solmun alapuolella! Voit kiinnittää nauhan tarvittaessa palloon kuumaliimalla, itse kiinnitin väliaikaisesti nastalla, sillä nauha kyllä tarttuu kun käpyjä liimataan päälle.


Näytti jo tässä vaiheeessa aika
kivalta, vielä jos olisi värikäs nauha!
Seuraavaksi liimataan kävyt palloon. Käpyjen väleihin jää rakoja, mutta se ei haittaa, sillä ne peittyvät havuilla. Aloitin liimaamisen yläreunasta hevosenhäntäsolmun vierestä siltä varalta, että kävyt eivät olisi asettuneet tasan, mutta kävi tuuri ja pallo oli sopivan kokoinen.

Kun liima on kuivunut, leikkaa kuusenoksista sopivan pituisia pätkiä. Töki niitä käpyjen väleihin tasaisesti joka puolelle. Oksat kannattaa suunnata mieluummin alaspäin kuin ylös, ja minusta näytti hyvältä, kun pallon yläosaan tulevat oksat leikkasi vähän lyhemmiksi kuin alaosassa. Laitoin myös alaosaan enemmän oksia kuin ylös. Kiinnitin oksat vielä lopuksi Erikeeperillä, jotta ne eivät varise ulkona tuulessa.
 Lopuksi voit halutessasi pistellä väleihin marjoja, pieniä käpyjä, helmiä tai muita haluamiasi koristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti